|   Over ons

Rate-cards voor afwijkende prijsafspraken

Een rate-card is een Engelse term die vaak in de media wordt gebruikt. De betekenis is een tariefkaart of een menukaart met een tariefstructuur. Sinds het begin van Prompt Software zijn rate-cards beschikbaar voor onze gebruikers. In het kort komt het er op neer dat prijzen worden berekend op basis van een niet-lineaire prijsstructuur. Wat zijn de mogelijkheden van rate-cards? U leest het hier.

Afwijkende prijsstellingen

Normaal gesproken worden prijzen bepaald op basis van het aantal uren x het tarief. Een berekening die in de meeste gevallen voldoet. Maar er zijn situaties waarbij het aantal uren x het tarief niet van toepassing is. In het geval van afwijkende prijsstellingen moeten er andere berekeningen worden gedaan. U kent het vast wel, een salesmanager berekent andere prijzen als een klant meer dan 10 stuks afneemt. Dit verschijnsel zien we bijvoorbeeld ook bij klussen die de hele dag en avond in beslag nemen. Vaak geldt er voor de avond een ander tarief dan overdag. Met deze punten moet u uw administratie rekening houden. Dat kan bij Prompt Software door het instellen van rate-cards.

Andere tarieven koppelen aan verschillende tijdzones

In bepaalde situaties is het dus noodzakelijk om aan verschillende tijdzones andere tarieven te koppelen. We geven we een voorbeeld:

Een ingeplande dienst duurt 15 uur. Voor de eerste 10 uur wordt 60 euro berekend, tot 12 uur 30 euro en vanaf 12 uur 40 euro. Door het gebruik van een rate-card hoeft de planner niets zelf te berekenen of te controleren. De rate-card doet het rekenwerk:
De artikelregels worden automatisch verwerkt en genereert 3 componenten, te weten: 10*60, 2*30 en 3*40 = 600 + 60 + 120 = 780 euro.

Zelf staffels instellen

Rate-cards zijn ook op deze manier in te stellen voor staffels. U kunt zelf de X en de Y-waarden instellen en de rate-card doet de rest. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het prijsverloop over het aantal uren uit te drukken in het tarief per functie. U zet op de X-as het aantal uren (1 uur, 2 uur 3 uur etc) en op de Y-as de functies (cameraman, geluidsman, editor etc). In de tabel staan de bijbehorende tarieven. De rate-card haalt voor het aantal uur de tarieven op per functie.

Voordelen rate-cards

  • Alle resources in Prompt kunnen gekoppeld worden aan een unieke rate-card.
  • Rate-cards worden opgebouwd in de script-editor. Dit levert grote flexibiliteit op. Zo kunnen niet alleen extra rekenregels worden toegevoegd, maar ook omschrijvingen worden aangepast om bijvoorbeeld overurencomponenten aan te duiden.
  • Het aanpassen van statusvelden binnen een workflow behoort tot de mogelijkheden. Zo kunt u in de workflow in een oogopslag zien of bepaalde berekeningen zijn uitgevoerd of niet.

Meer weten over rate-card?

Indien u interesse heeft in rate-cards kunt u contact met ons opnemen. Wij zorgen ervoor dat het script wordt gekoppeld aan uw Prompt-account. Het enige wat u dan nog hoeft te doen, is het instellen van de parameters.

| Categorieën: | Tags: | Gezien: (4422) | Vorige

Plaats reactie