|   Over ons

Met een simulatierooster het beste rooster maken

We kregen de vraag al eerder van onze klanten: “Is het mogelijk om een soort van simulatierooster/ testrooster te ontwikkelen?” Een interessante vraag wat ons betreft en daarom zijn wij aan de slag gegaan met dit gegeven. We zijn dan ook blij om deze nieuwe feature in onze software aan te kondigen. Vanaf nu is het mogelijk om simulatieroosters aan te maken.

Wat is een simulatierooster?
Van een bestaand rooster wordt in zijn geheel, met alle toeters en bellen, een simulatierooster gemaakt. Kort gezegd, met een druk op de knop wordt een live-rooster omgezet naar een simulatierooster ofwel testrooster. Het grote voordeel van zo’n testrooster is dat een planner offline kan gaan spelen of schuiven in het rooster om zo tot het ideale rooster te komen.

Waarom een testrooster?
Planners kunnen naast het live-rooster beschikken over een testrooster, zodat zij meerdere varianten van een rooster kunnen maken. Onder het spelen en schuiven, valt onder andere: mensen andere diensten geven of doorschuiven, het bekijken van de verplichtte rusttijden en het checken van het aantal weekenddiensten van een medewerker. Door alle opties te bekijken, kan het beste rooster uiteindelijk worden gepubliceerd en gedeeld met de medewerkers.

Voordelen voor planners en medewerkers
Het grootste voordeel voor een planner om een simulatierooster te kunnen maken, is dat hij meerdere varianten naast elkaar kan zetten. Ook de medewerkers hebben profijt van het simulatierooster. Ze krijgen altijd een rooster dat goed doordacht is en waarbij er rekening is gehouden met de wensen van de medewerkers. Daarnaast is het grote voordeel voor medewerkers dat zij in een veel eerder stadium het voorlopige rooster kunnen inzien, dit was eerder niet mogelijk.

Mogelijkheden simulatierooster
De roosters die beschikbaar zijn, worden op basis van de capaciteitsvraag ingericht. Dit betekent dat alle diensten die nodig zijn voor een bepaald event of gebeurtenis in het rooster zijn opgenomen. Door een simulatierooster aan te maken, kan een planner rekening houden met lastminute wijzigingen, zieken en mutaties.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van het simulatierooster? Neemt u dan gerust contact met ons op.

| Categorieën: | Tags: | Gezien: (4491) | Vorige

Plaats reactie