|   Over ons

Meerdere administraties inrichten in 1 pakket

Wist u dat het via onze software mogelijk is om meerdere administraties in te richten in één pakket? Via de multi company structuur in onze Prompt-software kunt u voor meerdere bedrijven een administratieomgeving opzetten. Via dezelfde ingang gaat u naar binnen, maar vervolgens kunt u voor elk bedrijf een eigen administratie voeren met zijn eigen fiscale identiteit. Daarnaast is het mogelijk om bepaalde resources met elkaar te delen.

Klanten, projecten en resources

Stel u werkt bij een holding die meerdere bedrijven onder zich heeft. De administratie van deze bedrijven moet boekhoudkundig gescheiden blijven. Omdat de bedrijven toch onder dezelfde holding vallen, zijn er ongetwijfeld zaken die met elkaar overeenkomen. De kracht van onze software is dat u binnen het systeem kunt aangeven op welke levels u gebruik gaat maken van de multi company structuur. Dit is met name interessant als de bedrijven gedeelde klanten, projecten en/of resources hebben.

Snel switchen

Het grootste voordeel van de multi company structuur is dat u heel eenvoudig kunt switchen van de ene naar de andere company. Vanuit daar is het mogelijk om heel snel de klantvraag in de projectplanning te zetten. Als er conflicten ontstaan tussen de bedrijven dan reageert het systeem hierop met een melding. Een voorbeeld hiervan: u plant Jan in voor bedrijf A, maar Jan is al ingepland voor bedrijf B. Het systeem ziet dit als een conflict en meldt dit.

Interne facturatie

Het is binnen het systeem mogelijk om intern en extern te factureren. In het geval van externe facturatie kan ieder bedrijf factureren volgens eigen afspraken naar zijn eigen klanten. Dat blijft gescheiden. Maar in het geval dat de bedrijven onderling gebruikmaken van elkaars resources dan kan er intern worden gefactureerd. Bedrijven die onder een holding vallen, maken regelmatig gebruik van elkaars resources of apparatuur. Door de interne facturatie kunnen ze zich financieel verantwoorden.

Tijdswinst

Momenteel gebruiken al veel commerciële en grote organisaties de multi company structuur van de Prompt-software. Binnen een paar klikken wordt zowel de interne als de externe facturatie afgerond. Een boekhoudkundige koppeling zit hierbij inbegrepen. Dit levert enorme tijdwinst op.

Vindt u dit interessant voor uw bedrijf? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Categorieën: | Tags: | Reacties: (0) | Gezien: (5576) | Vorige

Plaats reactie